Premiér Dzurinda ocenil investície zahraničného majiteľa Pivovaru Šariš

31.05.2006 Prešov

Veľký Šariš 31. mája (TASR) - Medzinárodná pivovarnícka spoločnosť SABMiller investovala od svojho vstupu v septembri 1997 do Pivovaru Šariš, a. s. , Veľký Š...
Veľký Šariš 31. mája (TASR) - Medzinárodná pivovarnícka spoločnosť SABMiller investovala od svojho vstupu v septembri 1997 do Pivovaru Šariš, a. s. , Veľký Šariš viac ako 1,5 miliardy Sk. Tento fakt vyzdvihol pri dnešnej návšteve výrobných prevádzok firmy predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda.

Investície išli do novej techniky, technologických zariadení, distribúcie a do rozvoja zamestnancov. SABMiller sa tak stal jedným z najväčších investorov na východnom Slovensku.
Premiér v tejto súvislosti pre TASR pripomenul, že \"nie je investor ako investor\". \"Až čas vždy ukáže, či to mysleli poctivo a úprimne, \" dodal na margo toho, že sú investori, ktorí kupujú trhy, ale nie fabriky. Podľa neho \"táto investícia alebo akvizícia bola šťastná\", pretože sa tu investuje.
Ročný predaj vyrobeného piva v Šariši sa ustálil na objeme 1,3 milióna hektolitrov. Celá produkcia sa podľa informácií manažérky firemnej komunikácie v Pivovare Šariš Drahomíry Mandíkovej realizuje na domácom trhu. Nosnou značka od roku 1967 je Šariš. Asi pred desiatimi rokmi pribudla značka Smädný mních, v súčasnosti sa tu v licencii vyrábajú ešte značky Veľkopopovický kozel a Gambrinus, z Čiech sa dováža pivo značky Pilsner Urquel a Radegast. Vo fabrike pracuje 550 zamestnancov.
 

Vyberte región

mark